ONS NIEUWS

De visuele arbeidsovereenkomst

Veel medewerkers en soms zelfs werkgevers hebben moeite met het volledig begrijpen van de arbeidsovereenkomst. Moeilijk vakjargon en lange teksten maken dat het lezen van de arbeidsovereenkomst steeds minder leuk wordt. Gelukkig is daar nu een oplossing voor: de visuele arbeidsovereenkomst!

Met de komst van de visuele arbeidsovereenkomst wordt het maken en lezen van contracten een stuk leuker en blijft het HR-beleid divers en inclusief. In dit artikel lees je wat de visuele arbeidsovereenkomst is en waarom jij het moet implementeren in je organisatie!

Wat is het?

Een visuele arbeidsovereenkomst is een document van 1 max 2 A4, waarin de belangrijkste arbeidsvoorwaarden zijn opgenomen in afbeeldingen en begrijpelijke taal. Hierdoor wordt het document aantrekkelijk en leesbaar gemaakt voor de werknemer.

Waarom implementeren?

De visuele arbeidsovereenkomst is de eerste kennismaking met jouw organisatie, waardoor je makkelijk kan laten zien wat jouw organisatie te bieden heeft.

Personeelshandboek

Bij het introduceren van een visuele arbeidsovereenkomst is een up-to-date en volledig personeelshandboek of arbeidsvoorwaardenregeling essentieel! LET OP! De werkgever moet de werknemer immers verplicht schriftelijk informeren over alle arbeidsvoorwaarden  die van toepassing zijn.

Nieuwsgierig geworden? HMP kan de visuele arbeidsovereenkomst voor je opmaken die voldoet aan alle juridische aspecten en een check doen op jouw personeelshandboek! Neem vrijblijvend contact met ons op via 085 049 24 44 of hmp@hmp.nl

HMP | Realising Change… Bewezen expertise voor het daadwerkelijk oplossen van vraagstukken op het gebied van:  

Reorganiseren – HR Projecten – Arbeidsrecht – Mediation 

 

Deel dit bericht