ONS NIEUWS

In 2024 aan de slag met een fris en optimaal functionerend HR beleid!

2024; een nieuw jaar met nieuwe kansen en mogelijkheden. Een perfect moment om te analyseren of jouw HR-organisatie hier wel klaar voor is.

Wil je in 2024 weer knallen met jouw personeelsbeleid? Dan is het goed om een aantal zaken nog eens langs te lopen. HR kent veel onderwerpen, waardoor je nog wel eens het overzicht kan verliezen. Wij helpen je alvast een handje op weg…

Vragen die je kan stellen zijn:
  • Voldoen de (arbeids-)overeenkomsten en het personeelsreglement nog aan de juridische vereisten en sluiten deze nog aan bij onze organisatievisie?

Het recht verandert snel. Dagelijks worden er uitspraken van rechters gepubliceerd die belangrijk zijn voor de invulling van overeenkomsten of voor het formuleren van arbeidsvoorwaarden. Ook de wetteksten veranderen geregeld. Dit vraagt van jou als werkgever dat je op regelmatige basis controleert of laat controleren of jouw beleidsstukken en/of overeenkomsten nog juridisch houdbaar zijn. Het einde van een jaar of de start van een nieuw jaar kan een perfect moment zijn om dit eens onder de loep te nemen.

  • Is mijn functie- en/of salarishuis nog wel up to date?

Het is belangrijk hier inzicht in te hebben omdat sommige cao’s dit simpelweg kunnen eisen, maar onder andere ook omdat je wil dat jouw werknemers weten wat er van hen wordt verwacht en omdat je snel wil kunnen schakelen bij het maken van vacatures voor nieuwe werknemers.

  • Hoe kan ik mijn verzuimbeleid aanscherpen?

Je ziet steeds vaker voorbij komen dat het ziekteverzuimpercentage binnen organisaties stijgt naar recordhoogte. Dit vraagt om een optimaal functionerend verzuimproces en verzuimbeleid, zeker gezien de krappe arbeidsmarkt waarin we ons bevinden. Het is nooit te laat om te analyseren waar binnen jouw organisatie winst behaald kan worden met betrekking tot verzuim.

  • Hoe ga ik om met de arbeidsmarkt problematiek?

Met de huidige arbeidsmarkt problematiek is het lastig om aan goed en geschikt personeel te komen. Het is goed om als werkgever te kijken naar onbenut arbeidspotentieel en goed werkgeverschap om nieuwe functies te vervullente vervullen en werknemers te behouden.

  • Hoe zorg ik voor tevreden werknemers?

Tevreden werknemers zijn productiever en gemotiveerder. Het is nooit te laat om eens te checken hoe tevreden jouw werknemers zijn om zo winst te behalen op het gebied van  productiviteit en werkplezier.

Wil jij ook fris en met een optimaal functionerend HR-beleid het nieuwe jaar starten en kan jij onze hulp daar wellicht bij gebruiken? Neem dan vooral geheel vrijblijvend contact op met onze adviseurs via: 📞 085-0492444 / 📧 hmp@hmp.nl.

 

Disclaimer: De informatie in dit artikel is met de grootst mogelijke zorgvuldigheid opgebouwd. Deze informatie is echter enkel bestemd voor algemene informatieve doeleinden en kan dus ook niet gezien worden als juridisch advies voor een specifieke situatie. Het is vanwege de gecompliceerde en veranderlijke aard van de wet- en regelgeving niet met zekerheid te zeggen dat de informatie toepasbaar is in jouw specifieke situatie. Wij raden dan ook aan om contact op te nemen met één van onze adviseurs voordat je handelt of een beslissing neemt. HMP sluit elke aansprakelijkheid voor de gevolgen van het gebruik van de informatie uit dit artikel uit en kan dus niet aansprakelijk worden gesteld hiervoor.

HMP | Realising Change… Bewezen expertise voor het daadwerkelijk oplossen van vraagstukken op het gebied van:  

Reorganiseren – HR Projecten – Arbeidsrecht – Vertrouwenspersoon 

Deel dit bericht