ONS NIEUWS

Werknemer breekt been tijdens vakantie, wat nu?

In dit artikel gaan we verder in op ziekteverzuim en vakantie. Dit doen we aan de hand van een casus en wel zo specifiek dat uw werknemer zijn been heeft gebroken. Wat nu?

Casus

Het is een warme zomerdag en u heeft het druk. Minder mensen aanwezig, uitzendkrachten die ingewerkt moeten worden en de airco besloot uitgerekend vandaag om er mee op te houden. Alsof dat nog niet genoeg is belt een werknemer die met vakantie is op met de mededeling dat hij tijdens het hiken in de Ardennen zijn been heeft gebroken. Been gebroken? Dat duurt ruim zes weken voordat hij hersteld is, dus die komt voorlopig ook niet werken, schiet er door uw hoofd. U ziet de toch al krappe vakantieplanning in de knel komen.

 

Belangrijke zaken

Het is een logische gedachte, maar vergeet niet dat bij een ziekmelding van een werknemer niet alleen aan de planning van het werk gedacht moet worden, maar ook aan het ziekteverzuim van de werknemer. Hieronder de belangrijkste zaken, die u tijdens het telefoongesprek moet vragen:

  1. De adresgegevens van de accommodatie waar de werknemer op dit moment nog verblijft.
  2. Wanneer de werknemer verwacht terug naar huis te kunnen. Zo kunt u eventueel een afspraak met de bedrijfsarts inplannen.
  3. Bewijs van ziekenhuisbezoek in het buitenland of een doktersverklaring.
  4. Afhankelijk van wat u met de werknemer in de arbeidsovereenkomst (en cao) bent overeengekomen, kunt u bespreken wat er met de resterende vakantiedagen gedaan wordt. In principe blijven vanaf ziekmelding de resterende vakantiedagen staan. Dit is alleen anders indien de werknemer ermee instemt dat zijn ziektedagen als vakantiedagen worden aangemerkt. Deze instemming is vormvrij, maar dit moet u achteraf wel kunnen bewijzen.
  5. Vraag of de werknemer u op de hoogte wil houden en contact met u wil opnemen zodra hij thuis in Nederland is. Vanaf dan kan de re-integratie worden opgestart.

Juist op zulke momenten kan u zich afvragen of uw verzuimreglement volledig is. Heeft u bijvoorbeeld gedacht aan situaties dat werknemers ziek worden in het buitenland? Het is geen overbodige luxe om ook op dat gebied duidelijke regels op te stellen. Wij hebben veel ervaring op het gebied van HR-vraagstukken, waaronder ook met het opstellen van verzuimreglementen. We helpen u graag, neem gerust contact met ons op.

 

HMP | Realising Change… Bewezen expertise voor het daadwerkelijk oplossen van vraagstukken op het gebied van:  

Reorganiseren – HR Projecten – Arbeidsrecht – Mediation 

 

Disclaimer

Deel dit bericht